Vredeslezing: Liesbeth Zegveld

In aanloop naar de Vredesweek 2013 spreekt Liesbeth Zegveld (advocaat en hoogleraar Internationaal Humanitair Recht) op 19 september de Vredeslezing uit in Felix Meritis in Amsterdam.

Vaak wíllen wij eigenlijk niet weten wie de burgers zijn die slachtoffer worden in oorlogssituaties, maar zien wij hen liever als actoren in het conflict. Voor Nederlandse beleidsmakers is het ook helemaal niet van belang te weten hoeveel burgerslachtoffers er vallen.

Zegveld bespreekt in haar lezing hoe wij, burgers en politici, oorlogsslachtoffers zien. Na de lezing gaat zij in gesprek met Bas Kromhout (redacteur Historisch Nieuwsblad). Van de Vredeslezing verschijnt tevens een essay, uitgegeven door Felix Meritis.

Donderdag 19 september 2013
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: € 7,50 (studenten: € 6,50)

Kaarten en meer informatie

Bron: Felix Maritis
Foto: U.S. Army Korea/Flickr

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *