Voorspellende Astrologie (2)

Om de prognose te verfijnen kunnen we het beste naar 5 punten in de progressies kijken: de Ascendant, de Midhemel, de Zon, de Maan en het Pars Fortuna. Als daar iets mee gebeurt en dan denk ik aan een tekenwisseling, een wisseling van term of een nipt aspect met een belangrijk punt in de radix, kun je er donder op zeggen dat er iets belangrijks in het leven gaat gebeuren.

Bij een cliënte zag ik dat drie jaar geleden haar progressieve Ascendant van teken veranderd was. Precies in diezelfde maand van de gebeurtenis, had haar man haar na 20 jaar huwelijk verlaten. Bij een ander zou dit anders kunnen uitpakken maar een grote verandering zal het sowieso zijn. Een andere cliënte heeft in dat jaar (waarbij de progressieve Ascendant van teken veranderde) een succesvol eigen bedrijf opgezet,  iets wat ze al langer van plan was. In dat jaar had ze er echter de “guts” voor om het effectief te doen.

Als er iets gebeurt met de progressieve Ascendant gebeurt er iets belangrijks met de persoon zelf. De heerser van de Ascendant is de persoon zelf. In de populaire huis-tuin-en keukenastrologie hoor je vaak zeggen: hij is een Schorpioen, zij is een Boogschutter. Men wil dan feitelijk zeggen dat zijn Zon in het teken Schorpioen staat en haar Zon in het teken Boogschutter. Op zich zegt dit over de persoon zelf niet veel. De Ascendant, het teken van de Ascendant en zijn “heerser”  zijn veel bepalender voor de persoonlijkheid.

Vandaar dat het juiste geboorteuur zo belangrijk is. Helaas werd daar zeker vroeger (vóór het digitale tijdperk) niet zo nauw mee omgesprongen. Het geboorteuur van onze geboorteakte is vaak wat slordig. Wanneer de Ascendant net voor of achter een tekenwisseling staat wordt het puzzelen. Nu houd ik daar wel van dus het is dan ook weer een sport (met veel berekeningen) om het juiste uur te achterhalen.

Aan de hand van de progressies en de belangrijke gebeurtenissen in het leven kunnen we het juiste geboorteuur achterhalen. Dit is een zeer arbeidsintensief werk maar het loont de moeite. Zo heb ik zelf volgens mijn geboorteakte een Steenbokascendant en enige tijd gepuzzeld omdat het eveneens een grensgeval is. De ascendant staat aan het begin van de Steenbok en enkele minuten eerder zou ik een Boogschutterascendant hebben. Echter een aantal zaken waaronder temperament, karakter en de progressies kunnen dan verheldering brengen. Bij mij is het in ieder geval een Steenbokascendant.

Afbeelding: Nasa

 

Miek Pot
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *