Voorspellende astrologie (1)

De astrologie is gegeerd als middel tot inzicht in de eigen persoonlijkheid.  Maar ook om de toekomst te voorspellen. Het leven is echter altijd weer verrassend anders. Gemakkelijk is het niet. Toch kunnen we wel degelijk een bepaalde prognose maken.

Een prognose geeft een verandering aan maar kan dit niet heel gedetailleerd invullen. Planeten kunnen namelijk verschillende functies hebben op het podium van het leven (= de huizen in een horoscoop). De planeten brengen de goddelijke energie van de dierenriemtekens (=de hemelse huizen) naar de aarde. In de aardse huizen geven de planeten vorm aan die hemelse energie.

De vorm kan echter een paar verschillende gedaantes aannemen en daar precies zit de angel. Elke planeet is bemiddelaar op een specifiek aards terrein. Venus zal veeleer met huwelijk en relaties te maken hebben. Ze is immers genoemd naar de godin van de liefde. Mercurius was de bode van de goden en had gevleugelde hielen. De planeet Mercurius beweegt sneller dan alle andere, zoeft met een hoge snelheid rond de Zon en brengt kennis over. Terwijl Saturnus het verst van de aarde af staat, is hij de poortwachter naar de uiterste hemelse sfeer. Hij gaat dan ook over leven en dood enz.

De vormgeving kan in elk leven verschillend uitpakken.

Een goede prognose/voorspelling kan dus gemaakt worden als we kijken naar de progressies en de solaren. Het is wel zaak om enigszins schroom en heilige vrees te betrachten. Het leven stelt ons immers altijd weer voor verrassingen.

 

Miek Pot
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *