Voor het laatst

Dit wordt mijn laatste column in ‘De Vonk’ en op Zinweb. Een raar idee. Maar ach, als de koningin afscheid kan nemen, moet ik dat toch ook kunnen?

Het is alweer zo’n twee en een half jaar geleden, dat een toenmalig redacteur van Vonk me mailde met het voorstel om columnist te worden. Hij had me een paar maanden daarvoor geïnterviewd over mijn boek ‘Contact met God’ en zocht een dominee die ook een beetje kon schrijven. ‘Zou je dat nou wel doen’, sprak ik bezorgd, ‘Alblasserdam en omstreken zitten misschien niet echt te wachten op de zieleroerselen van een vrijzinnige vrouwelijke predikant.’ Maar hij hield aan, en u reageerde geweldig. Alsof ik er een enorme familie bij had gekregen, die bezorgd bij me informeerden als ik iets deelde over een zieke dochter of moeder, en verhalen vertelden over hun eigen geloofsopvoeding of hun ervaringen met de kerk. Bedankt, voor alle mailtjes, brieven en mondelinge reacties die ik in de loop van de tijd van u kreeg: meestal begon het met ‘ik lees je columns altijd met veel plezier’… Daar genoot ik uiteraard zeer van. Dat kan dus niet meer, maar me mailen of schrijven kan nog altijd, en dat boek valt ook nog te bestellen, via www.rinirikkert.nl. Of misschien ontmoeten we elkaar ooit wel persoonlijk, bijvoorbeeld in de Elthetokerk. Geen vaarwel dus, maar tot ziens! 

Alle columns van Rini Rikkert werden, naast de Vonk, ook op Zinweb geplaatst. Wij zullen bij Zinweb de wekelijkse bijdrage van Rini missen en hopen dat ze af en toe toch nog een tekst wil opsturen. Via deze weg wil de Zinweb-redactie haar bedanken voor haar vrolijkmakende en nuchtere columns die zij afgelopen tweeënhalf jaar aan ons geleverd heeft. 

Rini Rikkert
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *