Voor het eerst meer vrouwelijke priesters dan mannelijke

In de Anglicaanse Kerk in Engeland zijn voor het eerst meer vrouwelijke priesters bevestigd dan mannelijke, zo berichtte The Telegraph vorige week. Zou dit een opstap kunnen zijn richting het toestaan van vrouwelijke bisschoppen? 

In 2010 zijn 290 vrouwen bevestigd als priester, het laatste jaar waarvan de cijfers bekend zijn. Daartegenover waren er slechts 273 mannen. Dit omslagpunt komt na minder dan 20 jaar dat de Anglicaanse Kerk vrouwen toeliet tot het ambt van priester. 

Sally Barnes, woordvoerster namens de campage groep ‘Woman and The Church’ zei: “Deze getallen zijn erg goed nieuws. Ze laten zien dat de roeping van vrouwen in toenemende mate worden herkend, geaccepteerd en gewaardeerd door de kerk.”

Bij elkaar opgeteld zijn er nog steeds twee keer zoveel mannen (8087) als vrouwen (3535) actief als priester in de Anglicaanse kerk. 

Lees verder op de website van The Telegraph

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *