Volzin-schrijfwedstrijd -‘Heb vertrouwen!’

‘Heb vertrouwen!’ luidt het thema van de Volzin-schrijfwedstrijd 2013. Doe mee en ding mee naar de Volzin-opinieprijs 2013. Schrijf een persoonlijk gemotiveerd, maatschappelijk geëngageerd of misschien wel spiritueel geïnspireerd essay over vertrouwen. De zeven beste essays worden gepubliceerd in het kerstnummer van Volzin,tijdschrift voor zinvol leven.

Thema
“Als we zo somber blijven, gaat het niet lukken. (..) we moeten een beetje risico nemen en vertrouwen hebben”, sprak Mark Rutte april dit jaar bij de afsluiting van het sociaal akkoord. Hoon viel de premier ten deel. Wat nou vertrouwen? Toch niet in de politici, de banken, de euro!?  De reactie op Rutte bewees het weer eens:  er bestaat een  ‘ diepe vertrouwenscrisis tussen burger en politiek. Dat bewerende  opiniemakers in de media, tenminste. Maar hebben ze wel gelijk? Misschien zie je het helemaal anders. En breek je, tegen de waan van de dag in, een lans voor alles wat er in ons democratische bestel welbeschouwd wél goed gaat. Maar veel te weinig aandacht krijgt.

En misschien gaat al dat opgewonden gedoe van politiek, maatschappij en media, langs je heen en leef je gewoon je leven, in het vertrouwen – geloof, zeggen anderen –  dat het goed komt, dat je geborgen en gekend bent, dat je je kunt verlaten op je geliefden, je vrienden, je naasten, God, Boeddha, je yogalerares en/of jezelf. Je zou niet de enige zijn.

Tegen deze achtergrond luidt de opdracht voor de Volzin-opinieprijs 2013: schrijf een pakkend essay over dat wat feitelijk onmisbaar is voor het goede leven: vertrouwen.

Voorwaarden
        De VolZin-schrijfwedstrijd staat open voor iedereen.
        Bijdragen van maximaal 1600 woorden kunnen tot uiterlijk 5 september 2013 worden gemaild aan:  schrijfwedstrijd@volzin.nu. Voorzie je bijdrage van naam, adres, leeftijd, geslacht, (voormalig) beroep, of opleiding en de aanduiding ‘VolZin-opinieprijs 2013’.
        Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
        De inzender verleent VolZin het recht van eerste publicatie van de ingezonden bijdragen.
        Bijdragen worden beoordeeld op: persoonlijke toonzetting, originaliteit van inhoud en invalshoek, toegankelijkheid en helderheid van stijl.

Prijzen en publicatie
Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen. Voorzitter is Manuela Kalsky, hoogleraar theologie en samenleving aan de Vrije Universiteit. De overige leden zijn: Mohammed Benzakour , Eduard van Holst Pellekaan, Jan van Hooydonk, Marleen Stelling en Willem van der MeidenDe uitslag wordt bekend gemaakt in Volzin van 20 december 2013. De zeven beste essays worden tegelijk, en prachtig geïllustreerd, gepubliceerd in dit extra dikke kerstnummer. Elke prijswinnaar ontvangt daarnaast 250 euro. 

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *