Volkskeukens: een ideale oplossing?

In India is voedselvoorziening voor veel mensen een probleem. In de staat Gujarat startte een geestelijk leider een ‘community kitchen’, een gemeenschappelijke of volkskeuken. Die garandeert de deelnemers – die aan een collectief fonds bijdragen – twee keer per dag een maaltijd.


See video

Een vrouw in de video uit 2012 legt uit dat het haar veel moeite kost om haar kinderen te eten te geven. Door bij de volkskeuken te eten, is ze van die last verlost. Bovendien kan ze geld verdienen in de tijd die inkopen doen en koken haar kost. Tevens brengt het gezamenlijke eten gezinnen bij elkaar. De website van de India Times laat zien dat er steeds meer van zulke gemeenschappelijke keukens bij komen.

Video: Al Jazeera
Foto homepage: Een baby in India krijgt zijn eerste rijst te eten tijdens een ceremonie (Annaprashan) – Nauzer/Wikimedia Commons

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *