Visie in de crisis

De afgelopen jaren wordt in het bedrijfsleven veelvuldig gesproken over duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Maar wat blijft er in het zicht van een diepe recessie over van die goede bedoelingen? 
Op 31 januari spreekt Niek Jan van Kesteren (Algemeen directeur VNO-NCW) in het Doperscafé over zijn visie.

De bijeenkomsten van het Doperscafé zijn gewijd aan thema’s op het raakvlak van geloof en samenleving. Na een korte inleiding gaan deskundige sprekers in debat met elkaar en met het publiek. In het doperscafé van 31 januari is Niek Jan van Kesteren te gast. Hij geldt als een van de invloedrijkste mensen in het ‘polderoverleg’ tussen werkgevers en werknemers. Wat is zijn visie in tijden van crisis?

Datum: 31 januari
Locatie: Singel 452, Amsterdam
Aanvang: 20.15
Reserveren: niet noodzakelijk

 

Voorjaarsprogramma Doperscafé
– 31 januari: Visie in de crisis – Niek Jan van Kesteren (Algemeen directeur VNO-NCW)
– 28 februari: Het cynisme voorbij – Gabriël van den Brink (hoogleraar Maatschappelijke Bestuurskunde in Tilburg)
– 27 maart: Leve de vrijzinnigheid – Jolande Sap (fractievoorzitter van GroenLinks in de Tweede Kamer)
– 24 april: Vader en zoon krijgen de Geest – Henk van Os (kunsthistoricus, oud-directeur Rijksmuseum) en Pieter van Os (redacteur NRC Handelsblad)
– 29 mei: Schrijvers in de stad – Marjolijn van Heemstra (dichter, journalist en theatermaker)

Over het Doperscafé
In deze tijd van snelle maatschappelijke veranderingen bestaat grote behoefte aan bezinning, niet alleen op het gedrag van overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties, maar ook in het persoonlijke leven. In die zoektocht kan religieuze traditie een belangrijke bron van inspiratie zijn. Elke laatste dinsdag van de maand.

De traditie van de doopsgezinden wordt gekenmerkt door tolerantie en individuele verantwoordelijkheid. Daarbij past een open uitwisseling van
standpunten en ideeën, middenin de samenleving. Daarom is vanuit de Verenigde Doopsgezinde Gemeente Amsterdam (VDGA) het initiatief genomen tot een serie bijeenkomsten, gewijd aan maatschappelijke en levensbeschouwelijke onderwerpen, op het raakvlak van geloof en samenleving: het Doperscafé.

[bron]

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *