'Verwondering' thema Poëzieweek

Deze week is het Poëzieweek. Tot en met 5 februari zijn er in het hele land activiteiten in bibliotheken, boekhandels en scholen. Het thema is Verwondering.

In het Kinderboekenmuseum te Den Haag is er bijvoorbeeld morgen een voorstelling en open podium. En bij de boekwinkel krijg je tijdens de Poëzieweek het Poëziegeschenk, geschreven door K. Schippers, bij aankoop van ten minste € 12,50 aan poëzie.

Voor het basis-, voortgezet en secundair onderwijs zijn er poëzielessen gemaakt die hier te downloaden zijn.

De Poëzieweek wordt op 5 februari in Amsterdam afgesloten met het Gedichtenbal, waarvoor nog kaarten te verkrijgen zijn. Meer informatie over deze en andere activiteiten is te vinden op www.poezieweek.nl.

 

Heb jij een favoriete dichter of bundel die zingeving en inspiratie biedt? Hou hem of haar dan niet voor jezelf en vermeld de persoon of titel in een reactie hieronder! Zinprof Miek Pot deelde in onze reeks ‘Op het Zinpodium’ al een betekenisvol gedicht van Rumi met ons.

Foto: Buitenschildering bij een boekhandel in Noordwijk, Richardkw/Wikimedia Commons

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *