Verschijnt Jezus als kerstkind?

Het aantal verschijningen van Jezus blijft groeien, ook al hebben we nu weinig tijd voor Gods zoon. Zelfs als hij met Kerst werkelijk wil terugkeren, komt dat lastig uit. ‘Als Jezus naar de aarde terug wil keren moet hij niet met kerstmis komen want dan vieren we net feest’, schreef Harry de Jong in zijn bundel ‘Ze zullen er nog wat van denken’.

Kerknieuws.nl verzamelt al die bijzondere verschijningen: ‘Regelmatig verschijnt de beeltenis van Jezus, Maria of Mohammed op bijzondere plaatsen. Wat te denken van: Jezus als chocoladevlek, de naam Mohammed op tropische vissen of Maria op een tosti.’ Vervolgens kan je doorklikken naar een reeks verschijningen, niet alleen die van Jezus, maar ook van Maria en zelfs van Mohammed.

In het Geologisch museum in Moskou ligt een meteoriet met het gezicht van Jezus. De beeltenis heeft veel weg van de lijkwade van Turijn. Een Jezus-verschijning was ooit te zien in Google Maps, bij de Hongaarse stad Püspökladány. Dat meldde de EO enkele maanden geleden. Als je de oorspronkelijke map ziet, lijkt de Jezus-verschijning nergens op. Photoshop? In het artikel ‘Jezus is overal’ werd Hij ook besproken als verschijning in een koekepan, in een graanveld en zelfs in een potje Marmite.

Volgens velen komt Jezus terug. Hij heeft alleen nog niet de juiste manier gevonden, zo lijkt het. We moeten waakzaam zijn, adviseren vele sites op Internet. Nou, dat doen we, we letten zelfs op wat er in de Marmite zit. Maar het is nog steeds niet de Jezus die we willen zien, het wachten is op de echte. De ‘echte’ Jezus wordt komend jaar 21 mei (zie ook video)  verwacht, ook al was de verwachting altijd dat niemand weet wanneer Hij precies zou komen. ‘En daarna vergaat de wereld’, wordt er doorgaans bij vermeldt. Anderen zijn van mening dat Jezus eerst nog de Antichrist moet verslaan, wie of wat dat ook moge zijn.

Schijnbaar willen vele gelovigen dat Jezus nu eens echt terugkeert en orde op zaken stelt op aarde. Voorlopig moeten we het nog even doen met de kerstboom. En troost-cadeautjes.
Heeft iemand Jezus al als sneeuwpop gezien? Meldt het kerknieuws.nl!

Zinzoeker Paul Delfgaauw verkent sinds jaar en dag de gebieden religie en filosofie. Vanaf het moment dat hij tijdens zijn eerste catechismusles de vraag kreeg voorgelegd waartoe de mens op aarde is. Sindsdien grasduint hij door boeken, tijdschriften en kranten die verhalen over zingeving, overtuigd als hij is dat God bestaat of gebeurt en op bovennatuurlijke wijze deel uitmaakt van ons leven. Op kritische wijze volgt hij zin en onzin van religie en filosofie en schuwt daarbij ook het gedachtegoed van het humanisme en atheïsme niet. In deze tijd bieden internet en de sociale media wereldwijd nog meer stof tot nadenken over goden, mensen en hun zoektocht naar elkaar.  http://vangodenenmensen.web-log.nl/

 

Paul Delfgaauw
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *