Verhalen van de straat

In het Badhuistheater in Amsterdam Oost zijn op vrijdag 21 maart zes bijzondere verhalen te horen. Zes Amsterdammers die aan den lijve hebben ondervonden wat het betekent om dak- en thuisloos te zijn, vertellen hun persoonlijke verhaal. De Verhalen Show is de feestelijke afsluiting van het project Verhalen van de Straat, een cursus verhalen vertellen, speciaal voor dak- en thuislozen, die gegeven is door de Stadsverteller van Amsterdam, Karel Baracs.

Tijdens de cursus van acht lessen hebben de deelnemers de fijne kneepjes van het vertelvak geleerd. Het project heeft als doel om mensen die vaak geen stem hebben, een stem te geven. Op deze manier draagt Verhalen van de Straat bij aan het herstel van mensen en geeft het hen de middelen om – weer – te participeren. ‘Daar wordt heel Amsterdam rijker van’, aldus straatpastor Luc Tanja van de Protestantse Diaconie Amsterdam, een van de initiatiefnemers van het project.

Verhalen van de Straat is tot stand gekomen door een samenwerking van HVO-Querido, Leger des Heils, Stichting Eropaf!, Hogeschool van Amsterdam en de Protestantse Diaconie Amsterdam, met steun van Skanfonds. De organisatoren willen met deze voorstelling laten zien wat er speelt op straat en hoe het is om dak- en thuisloos te zijn.

De regie van cursus en voorstelling is in handen van Karel Baracs, de Stadsverteller van Amsterdam. Baracs treedt op voor jong en oud, in binnen- en buitenland en geeft les in vertellen. Hij ziet het verhalen vertellen als het allerbeste middel om mensen met elkaar te verbinden.

Wanneer: vrijdag 21 maart, 20:00 uur, zaal open 19:30 uur
Waar: Badhuistheater, Andreas Bonnstraat 28 (Boerhaaveplein)
Kaarten à € 7,50 zijn te bestellen bij herstelbureau@hvoquerido.nl
Zie ook Facebook

Foto: Josh Swieringa/Wikimedia Commons

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *