'Verbeter de liefde en begin bij jezelf'

De prins op het witte paard kan ieder moment je leven binnen galopperen. En dan komt alles goed. De romantische liefde regeert in films, glossy’s en reclames. En niet alleen op Valentijnsdag. Het ideaal waarin we één worden met de ander is voor velen de ultieme droom. Voor cultuurfilosoof en docent Jan Drost (36) is het een nachtmerrie.

Drost schreef vorige jaar het boek ‘Het romantisch misverstand. Anders denken over liefde’. Hij trekt in het boek gewapend met zijn verstand ten strijde tegen romantische idealen. “Ik vind liefde iets geweldigs. Daarom wil ik erover nadenken en het beter begrijpen. Zoals ik ook muziek, kunst of gedichten wil begrijpen, terwijl het in zekere zin niet helemaal te begrijpen is. … Lees verder op Humanistischverbond.nl

Bron: Humanistisch Verbond
Foto: Pixabay 

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *