Veranderdagen in Veertigdagentijd

Ieder lid van de Protestantse Kerk kan zich inschrijven voor de Veranderdagen en in de regio de handen uit de mouwen steken voor kwetsbare mensen buiten de kerk. Projecten zijn bijvoorbeeld schilderen of behangen voor personen zonder sociaal netwerk, of het zingen van paasliederen in een verpleeghuis.

 

De deelnemers maken kennis met mensen die ze anders waarschijnlijk niet zouden ontmoeten. Hun inzet blijkt veel voor deze mensen te betekenen. De eerste Veranderdagen in 2012 waren een succes, omdat meer dan zeshonderd gemeenteleden van de Protestantse Kerk zich inzetten bij ruim honderd Present-projecten. Dit jaar is het in bijna elke provincie mogelijk voor groepen of individuen om zich aan te melden en sociale projecten of klusprojecten uit te voeren.

De veertigdagentijd begint op Aswoensdag 13 februari en loopt tot en met Stille Zaterdag 30 maart. Op zondag 31 maart is het Pasen. Het is een periode van bezinning op het lijden van Christus. Tijdens deze periode houdt Kerk in Actie samen met Stichting Present de Veranderdagen. Op de site van Stichting Present is een overzicht te vinden van de plaatsen die meedoen.

Gemeenteleden die deelnamen in 2012 waren onder de indruk. “De mevrouw voor wie we aan de slag gingen moest huilen van dankbaarheid. Eindelijk mensen die haar een keer kwamen helpen, en dat voor niets. Prachtig!”, aldus een deelnemer uit de Protestantse gemeente Lochem. Een deelnemer uit Barendrecht: “Iets voor een ander doen maakt je zelf ook blij.”

De Veranderdagen vinden plaats van woensdag 13 februari tot zaterdag 30 maart. 

Bron: Stichting Present/Kerk in Actie
Foto:
petit hiboux/flickr

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *