Veertigdagenkalender van de VVP

Vanaf nu weer te bestellen, de veertigdagenkalender van ds Joke van der Velden. Het thema in 2013 is ‘mee tellen’. Iedereen telt mee, maar in de praktijk is het toch vaak anders… 

De kalender gaat in op de actualiteit in de wereld en de kerkelijke traditie. Voor iedere dag, teruggeteld van Pasen, is er iets om over na te denken, om aan kinderen voor te lezen, een recept, een gedicht of een tekst.

Joke van der Velden zegt het volgende over het thema van dit jaar:

Voor wie dit leest …u telt mee!
Maar telt u dit jaar ook mee?

In de aanloop naar en voorbereiding op Pasen speelt tellen een grote rol. Je kunt tot veertig en tot zeven tellen in deze kalender. En als je meetelt met anderen samen is het voordeel dat je elkaar kunt inspireren om nog meer mensen te overtuigen dat iedereen meetelt.

Tellen, bidden, eten, kinderen voorlezen: de gebeden, spreuken, recepten en verhalen staan zeven weken voor u klaar om aan te beginnen.

Ik heb een zwak voor getallen en een voorliefde voor spelen met taal. Beide elementen vindt u terug in het thema van deze veertigdagenkalender “mee tellen”.

Want behalve het letterlijk tellen, meer aftellen of terugtellen eigenlijk, wil deze kalender niemand uitsluiten. Inclusief taalgebruik en het gebruik van wereldwijde teksten horen daarbij.

Meetellen, volwaardig en gelijkwaardig… wie wil dat nu niet? Toch is de werkelijkheid anders. Mensen zijn regelmatig niet “in tel”, niet meer dan een nummer en cijfers kunnen gemakkelijk tegen je gebruikt worden.

Kortom: er is reden genoeg om daar veertig dagen bij stil te staan en zeven zondagen het alvast wèl te vieren dat iedereen meetelt!

Een goede voorbereiding op Pasen toegewenst.

Prijzen, exclusief administratie- en portokosten:
€ 3,50 per stuk
€ 3,00 (vanaf 10 exemplaren)
€ 2,75 (vanaf 40 exemplaren)
€ 2,25 (vanaf 100 exemplaren)

De kalender begint dit jaar op 13 februari en is vanaf week drie leverbaar.

Bestellen kan hier

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *