Van internetpastor tot planteneter

Voormalig internetpastor en auteur Boele Ytsma is een verrassende, nieuwe weg ingeslagen met zijn bedrijf De Planteneter. Na vele kilo’s te zijn afgevallen en zich beter te voelen mede dankzij het eten van planten, wil hij anderen overtuigen van de voordelen van de herbivore levensstijl.

Ytsma is bekend van zijn weblog Zoekend Geloven en de boeken Van de Kaart en Authentiek. Daarnaast verscheen hij meermaals op tv. Nadat hij zich in 2010 terugtrok uit het digitale leven, volgden enkele grote veranderingen in levensstijl. Zoals Ytsma het zelf omschrijft in een blogbericht uit 2011:

Er bleek veel ‘achterstallig onderhoud’ te liggen in mijn leven. Ik ging sporten, verloor veel gewicht en veranderde ingrijpend mijn leef- en eetpatroon. Ik ruimde radicaal ‘oude rommel’ op (letterlijk en figuurlijk) en verdiepte mij in veel nieuwe onderwerpen. 

In een nieuwsbrief die Ytsma onlangs aan geïnteresseerden mailde, legt hij uit wat De Planteneter te bieden heeft:

[In het online programma ‘Word een planteneter in 28 dagen’] neem ik je 28 dagen lang bij de hand in jouw plantaardige avontuur. Ik bied je alles wat je nodig hebt: je dagelijkse portie informatie (ook op mp3 voor onderweg!), heerlijke recepten, handige boodschappenlijstjes, motiverende video’s en interessante webinars waarin jij je vragen kunt stellen.

Je kunt ook de uitgebreide versie van dit programma kiezen. Daarin coach ik je wekelijks via Skype of telefoon. Eén ding is zeker: of je nu het Standaard programma kiest of het Plus programma, na 28 dagen ben jij een planteneter en heb jij gemerkt wat het met je lichaam doet. Dan kun je zelf besluiten of je plantaardig wilt blijven leven of niet.

In deze video legt Ytsma uit dat De Planteneter geen dieet biedt, maar een handleiding voor een nieuwe levensstijl.

Kijk voor meer informatie op www.deplanteneter.nl.

Foto: Joi Ito

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *