Van de speeltuin naar het echte leven

Een weekend voor jongeren rond 20-30 jaar over wat je inspireert en motiveert. Vorig jaar is er een eerste weekend op Dopersduin georganiseerd voor bovenstaande doelgroep. Aanleiding was de uitgave van het boek ‘Onderweg, Reisgids spiritualiteit’. Een doopsgezinde reisgids die mensen uitnodigt om zelf op weg te gaan en spiritualiteit en engagement te verbinden.

Dit jaar bieden we in samenwerking met de doelgroep opnieuw een weekend aan onder het motto : “Van de speeltuin naar het echte leven”. Het thema is door de jongeren zelf voorgesteld en heeft te maken met de spanning die zij ervaren tussen maakbaar en kwetsbaar leven, droom en werkelijkheid, zien en gezien worden. Dat roept vragen op: Hoe maakbaar is de werkelijkheid eigenlijk? Hoe kijk ik naar de werkelijkheid? Vanuit welke idealen, dromen of inspiratiebronnen geef ik betekenis aan mijn leven.

Annegreet van Wijk, Kalle Brusewitz en Annerixt Pijlman geven ieder op een heel eigen wijze, een presentatie voor de groep over: Wat houdt me op dit moment bezig? Wat raakt en inspireert mij? Hoe ga ik om met de dingen die op me afkomen? Vanuit hun verhalen en de bijbelse bronnen kijken we naar ons eigen leven en de vraag: Wat is de weg die ik wil gaan?

Begeleiding en organisatie
Christine Schlette (doopsgezind predikant, in opleiding voor geestelijk begeleider)
Marion Bruggen (doopsgezind predikant, supervisor)

Locatie: Dopersduin, Schoorl
Kosten: €80,00 (streefprijs)
Data: vrijdagavond 15 november 19.30 – zondagmiddag 17 november, na de lunch.
Opgave: Dopersduin 072-5091274, info@dopersduin.nl
Info: Marion Bruggen via brug7191@gmail.com Christine Schlette via chrschlette@gmail.com

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *