Vacature: een inspirerende energieke voorganger (m/v)

De Vereniging van Vrijzinnige Hervormden te Kampen/Noordoostpolder gaat voort op nieuw ingeslagen wegen. Op zoek naar nieuwe vormen van religieuze spiritualiteit en samenwerking met gelijkdenkende groepen en individuen. Zoekend naar verbinding in overeenstemming en inspiratie uit verschillen.

De vereniging wil op ondogmatische en kritische wijze open staan voor cultuur, wetenschap en filosofie. Niet gebonden aan kerkelijke leerstellingen, gezag en traditie vertolkt zij een eigentijdse wijze van geloven.

Om dit mede vorm te geven zoeken wij voor 16 uur in de week
een inspirerende energieke voorganger (m/v), die

·      een goed gevoel heeft voor religieuze spiritualiteit, filosofie en mystiek

·      in staat en bereid is pastoraat te verlenen en diensten in nieuwe vormen te gieten

·      samen met een activiteitenbegeleider inhoud kan geven aan activiteiten

·      om kan gaan met verschillende tradities en religieuze bronnen

·      in staat is een luisterend oor en bijstand te geven waar nodig

·      met vieringen, gesprekken en andere activiteiten de geïnteresseerde op vrijzinnige wijze kan inspireren

·      in nauwe samenwerking met bestuur, werkers en vrijwilligers een open en toegankelijk vrijzinnig huis willen vormen

·      minimaal een afgeronde universitaire opleiding theologie of levensbeschouwing heeft

·      passende werkomstandigheden en goede salariëring mag verwachten

Heeft u interesse in bovenstaande positie dan kunt u een gedetailleerde profielschets aanvragen om daarna een zorgvuldige sollicitatie te overwegen. Sollicitaties, voorzien van een curriculum vitae kunt u tot 31 december 2014 inzenden naar:

Mw. K. Wierbos-van den Brink, secretaris van de Vereniging van Vrijzinnige Hervormden te Kampen/ Noordoostpolder, Dorpsweg 6, 8274 AE  Wilsum, of via e-mail: wierbosklazien@hotmail.com

De sollicitatiegesprekken met de beroepingscommissie zullen plaatsvinden in de maand januari 2015. Inlichtingen kunt u inwinnen bij Mw. K. Wierbos-van den Brink, tel. (038) 3557383.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *