Unieke reizen naar Frankrijk

Sinds 2011 organiseert VAGANTES geheel verzorgde reizen naar Frankrijk, met veel aandacht voor cultuur, natuur en gastronomie. VAGANTES is opgericht door drs. Nelleke Schiphorst, mediëviste (Middeleeuwen-deskundige).

Van Nelleke’s Zinpodium-pagina: “Het Latijnse vagantes betekent ‘zwervend’ of ‘rondtrekkend’, maar ook ‘zwervers’ of ‘rondreizende mensen’. Ik reken mijzelf tot de vagantes, soms een zwerver, soms een pelgrim. Ik ben graag op reis, in Frankrijk, Engeland of  ‘gewoon’ op Vlieland. Ik houd van zwerven, in de stilte van de natuur mijn eigen weg zoeken.”

Voor 2014 staan op het programma:

Een Solexreis in de Allier (midden-Frankrijk), met bezoek aan een aantal Romaanse kerkjes en een Middeleeuwse priorij. Ook maken we een tweetal dagwandelingen met een Nederlandse boswachter als gids en wordt er twee dagdelen geschilderd met beeldend kunstenaar Antoinet Dubbelman. Deze reis is geheel verzorgd.

Logies en table d’hôte op een landgoed met Nederlandse eigenaars; picknick onderweg.

Een schilderreis in de Provence.
…dwalend door Franse dorpjes en op kleurrijke markten in de omgeving brengen we de ochtenden door. Bezoek aan het schilderachtige klooster Senanque en het Middeleeuwse Fort de Buoux in de Luberon. Zo doen we inspiratie op voor het schilderen in de middag met Antoinet Dubbelman. (ervaring is niet vereist!)

Logies en table d’hôte in een mooie Provençaalse villa. Ook deze reis is geheel verzorgd en inclusief alle maaltijden en picknicks onderweg.

Tevens is er de mogelijkheid voor een groepsreis-op-maat voor een zelf samen te stellen groep, bijvoorbeeld een verkorte versie van de Solexreis voor een jaarclub- of familie/vrienden-uitje. Voor meer informatie over deze reizen: www.vagantes.nl

“Een unieke manier om een onbekend stukje Frankrijk te ontdekken”

– deelnemer 2013

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *