Uitreiking Mantel van Sint Maarten

De Mantel van Sint Maarten wordt op vrijdagmiddag 8 november 2013 uitgereikt in de Domkerk. De Mantel van Sint Maarten is een prijs voor een project in de stad dat solidariteit in praktijk brengt. Tijdens de bijeenkomst presenteren drie genomineerde projecten zich. Daarnaast zal Eduard Nazarski, algemeen directeur van Amnesty International, spreken over de positie van illegalen in de samenleving en vreemdelingendetentie in het bijzonder.

De Mantel van Sint Maarten is een aanmoedigingsprijs van het Citypastoraat Domkerk in samenwerking met het Missionair Diaconaal Orgaan van de Protestantse Gemeente Utrecht voor opvallende projecten in de stad die solidariteit in praktijk brengen. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 1.000 en een oorkonde. Door middel van deze prijs vragen we aandacht voor allerlei prachtige initiatieven die ieder op hun eigen wijze steun geven aan mensen in onze stad die in de knel zijn gekomen. Dit jaar zijn de volgende projecten genomineerd: 

  • De Kinder- en Jongerenrechtswinkel Utrecht. Deze organisatie zet zich in voor de rechten van kinderen en jongeren. Dit doet zij bijvoorbeeld door het geven van voorlichtingen op scholen en het houden van juridische vragenuurtjes op kantoor en in een jeugdgevangenis. 
  • Stichting Present Utrecht. Present slaat een brug tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Zo wil de organisatie bouwen aan een samenleving waarbij mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien.
  • De Ouderensoos in De Nieuwe Jutter, een buurthuis in de Utrechtse Rivierenwijk. Eén dag in de week is daar een dagopvang voor eenzame ouderen uit de wijk, ondersteund door de mantelzorgers van die ouderen en vrijwilligers.

De drie projecten presenteren zich tijdens de bijeenkomst. Daarna wordt bekend gemaakt welk project dit jaar de prijs gewonnen heeft. René van Bemmel, voorzitter van de algemene kerkenraad van de Protestantse Gemeente Utrecht, is gevraagd om de prijs uit te reiken. Dit jaar zal Eduard Nazarski, directeur van Amnesty International spreken tijdens de bijeenkomst. Veel kerken, ook in Utrecht, zijn betrokken bij de hulpverlening aan mensen zonder papieren. Eduard Nazarski zal tijdens zijn inleiding ingaan op de positie van mensen zonder papieren, het belang van hulpverlening, de actuele politieke situatie ten aanzien van deze problematiek en de initiatieven van Amnesty International op dit gebied. 

Uitreiking Mantel van Sint Maarten, 8 november in de Domkerk. Inloop vanaf 16.00 uur, het programma start om 16.30 uur. Toegang is gratis.

Bron: Domkerk.nl
Foto: Pandhof van de Domkerk, vtveen/Flickr.com

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *