Uitnodiging expositie Pieter van de Pol

Op vrijdag 29 november wordt in Galerie Dudok in Arnhem de expositie ‘Koraal’ geopend.
Deelnemende exposanten zijn: Pieter van de Pol (zinprof), Pat van Boeckel en Karin van der Molen.
Iedereen is van harte welkom!

KORAAL
Een regel van Rilke vormde het uitgangspunt voor de uitwisseling tussen Pieter van de Pol, Karin van der Molen en Pat van Boeckel, die elk hun eigen taal en medium zochten om hieraan uitdrukking te geven: “Ich suche deine Sterne in die grosse Welt”.

In Dudok is dat een koraal: een plaats waar het vee veilig de nacht kan doorbrengen, een cirkel van dieren met daarom heen de mensen. De drie kunstenaars laten hun paarden, koeien en mensen zweven in een poëtische gewichtloosheid. Ze cirkelen om hun centrum, op zoek naar grond onder hun voeten.

Veranderende tijd
Pieter van de Pol: ” In deze veranderende tijd merk ik dat ik de laatste twee jaren bezig ben geweest met materiaalonderzoek in mijn schilderijen. De schilderijen die ik bij Dudok exposeer, zijn daar een voorbeeld van. Het tekenachtige karakter is de laatste twee jaren niet aan bod gekomen.

Ik ben op zoek gegaan om een synthese te maken tussen de snelheid van het tekenachtige karakter en de rust van diverse materiaal kennis. Ik heb mij altijd een beeldhouwer gevoeld op doek, die tekent en schildert. Het geëxperimenteer van de diverse materialen heeft mij nu pas de kennis gegeven om deze twee stijlen samen te brengen.  In mijn leven kenmerkte mijn werk zich altijd in het abstraherend figuratieve karakter; voor mijn gevoel is deze expositie een afsluiting van deze zoektocht.

Ik voel een sterke behoefte om de aankomende jaren mij bezig te houden met de natuur en Plein Air te schilderen. Deze schilderijen geef ik als werktitel “sacrale landschappen”. Gewoon weer met verf en ezel de natuur in en zien wat voor schoonheid de natuur ons te bieden heeft in deze veranderende wereld. De natuur en de seizoenen zijn op de een of andere manier altijd het zelfde, ze komen en ze gaan. Alleen de mens is in staat om hier verandering aan  te brengen. Zonder oordeel hoop ik, dat ik in staat ben deze sacrale landschappen aan de mensen terug te geven.”

 

 

Uitnodiging: flyer KORAAL.pdf

 

 

www.karinvandermolen.nl

www.la-lumiere-dansante.nl

www.patvanboeckel.nl

www.beeldenddanstheatertelder.nl

 

 

Pieter van de Pol
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *