Twitterdebat: Je groene hart

We voelen ons beter met bomen en planten om ons heen, blijkt uit psychologisch onderzoek. Meer besef van de natuur zorgt dat we toekomstgerichter gaan denken. Maar gek genoeg vervreemden we steeds sterker van de natuur. Hoe sluiten we de natuur weer in ons hart?

Doe mee aan het #2030debat van VUconnected over ons groene hart. Donderdag 26 september kan je van 12.00 tot 13.00 uur in twiscussie gaan met Frans Kapteijns van Natuurmonumenten. Deze bloggende boswachter zal ingaan op de vraag of we de natuur nog wel kennen. Moeten we niet in plaats van beschermen, de natuur weer in ons hart sluiten? Hoe ervaart hij ‘onze groene harten”. Hebben we genoeg kennis van onze natuurlijke omgeving? Dit twitterdebat staat onder leiding van VU-hoogleraar Ruard Ganzevoort.

Over de gasten
Gast-tweep Frans Kapteijns – @BoswachterFrans – werkt al meer dan 20 jaar als Boswachter bij Natuurmonumenten. Hij staat bekend als de ‘Bloggende Boswachter’ en wordt wel ‘een wandelende natuurencyclopedie’ genoemd.

Gespreksleider Ruard Ganzevoort – @RuardGanzevoort – is VU-hoogleraar Praktische Theologie en Eerste Kamerlid voor GroenLinks. Vanaf september is hij de gespreksleider van het maandelijkse #2030debat

Twitterdebatten over de Toekomst
Dit debat is onderdeel van de serie ‘Twitterdebatten over de Toekomst’ van VUconnected. In de maand van 2030 (november 2012) hebben online en tijdens evenementen meer dan 12.000 mensen hun visies met elkaar gedeeld. Deze visies hebben we gedefinieerd in 12 thema’s die gaan over economie, gezondheid, samen leven en duurzaamheid. Samen vormen deze thema’s onze agenda voor de komende jaren; de zogenaamde Proloog van 2030.

Bron: VUconnected
Foto: David Goehring/Flickr

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *