Twitter mee!

Mijn eerste computer, hoe lang is dat geleden? Vijfentwintig jaar? Zo’n soort veredelde typemachine, ik moest er vreselijk aan wennen. De echte typemachine heeft er nog jaren naast gestaan, dat was eigenlijk veel handiger: je draaide er een papiertje in en hup, klaar. Typen doe ik ongeveer op praatsnelheid, dankzij een ver verleden als typiste op een typekamer. Ja jongens en meisjes, dat beroep bestond vroeger. Typiste. Secuur de geschreven teksten van een ander uittypen. 

 

Later, als theologiestudent, was je het toch wel aan je stand verplicht om werkstukken op een computer te maken. De razernij, als na een dag hard werken je hele bestand ineens verdwenen was! ‘Eigen schuld’, zei zo’n pedante computer-kenner dan ook nog. ‘Had je maar moeten seefen.’ ‘Huh?’ Wist ik veel wat saven was. Nog weer later kwam internet. Voor elke keer dat je op internet wilde, moest je ‘inbellen’. Soms deed ik dat wel twee keer per week! Niet te lang natuurlijk, dat was zonde van het geld.

Tijden veranderen. Nu rollen de hele dag mailtjes binnen, en ben ik zelfs de trotse eigenaar van website rinirikkert.nl. Gefabriceerd aan de hand van een boekje (dat dan weer wel) ‘websites maken voor kinderen’. Helemaal op mijn niveau. En toch leuk. Sinds kort is er weer een nieuwe activiteit bij gekomen: twitteren. Eerlijk gezegd snap ik het nog niet helemaal, maar ik heb wel door dat een twitteraar met maar een paar ‘followers’ een beetje zielig is. Dus je begrijpt: ik heb je medewerking nodig. Follow me, please. Dan beloof ik tweets te sturen. Tweemaal per week. Meer dan genoeg toch?

 

 

Rini Rikkert
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *