Tofik Dibi gaat voor in kerkdienst op 4 december

Tofik Dibi zal preken tijdens de kerkdienst op zondag 4 december in Vrijburg. Tofik Dibi (1980) is sinds 2006 Kamerlid namens GroenLinks. In een poging om te geloven naar de geest van de wet stelde Tofik Dibi recent de Final Fatwa op.

De “fatwa” van Tofik Dibi luidde: moslims moeten voor zichzelf gaan denken en hun geloof in vrijheid belijden. De geloofsbeleving van remonstranten en vrijzinnig protestanten binnen het christendom ziet Tofik Dibi hierbij als voorbeeld. In Vrijburg vormen remonstranten en vrijzinnige protestanten samen een gemeente.
 
De overdenking van Dibi maakt onderdeel uit van ‘Röselaers laat voorgaan‘, een serie kerkdiensten in Vrijburg waarin politici door predikant Joost Röselaers worden uitgenodigd om te preken over een bepaald maatschappelijk thema. Eerdere sprekers waren Boris van der Ham, Ahmed Marcouch en Frits Bolkestein.
 
Tofik Dibi preekt over de scheiding van letter en geest aan de hand van het verhaal van de overspelige vrouw uit het Johannes- evangelie.
 
Adres van Vrijburg: Diepenbrockstraat 46, Amsterdam Zuid
Aanvang: 10.30 uur
Meer informatie bij Joost Röselaers (jhroselaers@vrijburg.nl, 06-55776713)

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *