Toekomstvisies van prominente denkers en doeners

IKON en Uitgeverij Lemniscaat presenteren donderdag 18 april het boek Paul Rosenmöller – Van droom naar daad. In twaalf interviews gaat radio- en tv-presentator Paul Rosenmöller in gesprek met prominente denkers en doeners over hun baanbrekende en inspirerende ideeën voor de toekomst. Met: Wubbo Ockels, Anne-Mei The, Henk van Houtum, Esther-Mirjam Sent, Maurice de Hond, Manuela Kalsky, Thomas Rau, Stijn Franken, Bercan Günel, Ivan Wolffers, Martin Sitalsing en Matthijs Bierman.

Rosenmöller: “Durf te dromen! Dromen over een eerlijker, spiritueler, artistieker, gezonder, schoner land. Die uitdaging leg ik voor aan inspirerende mensen die allemaal hun eigen missie hebben – en hard aan het werk zijn om die te realiseren.”

De visionairs in ‘Van droom naar daad’ durven een stap verder te gaan dan de ‘wetten en praktische bezwaren’ die gewoonlijk verhinderen dat wij onze dromen omzetten in daden. Niet allen analyseren ze de meest urgente problemen, maar ook komen ze met gewaagde oplossingen voor de wereld van morgen.

‘Vaak noemen ze mijn denken out of the box. Maar over vijf jaar is het al zo ver: dan wordt zonne-energie absoluut rendabel.” – Wubbo Ockels

 

‘Mijn droom is dat er een moment komt dat er overal ter wereld in de echte besluitvormingsorganen net zoveel vrouwen zitten als mannen.” – Bercan Günel

De interviews zijn bewerkingen van gesprekken in de IKON-uitzendingen van het radioprogramma OBA Live, Radio 5.

Paul Rosenmöller, Van droom naar daad. In gesprek met prominente denkers en doeners. Onder redactie van Mieke Spaans, met foto’s van Lilian van Rooij. Lemniscaat, paperback 200 pagina’s in kleur, ISBN 978 90 477 0552 9, prijs € 19,95.


Foto: Sebastiaan ter Burg/wikimedia commons

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *