Toekomstvisies op Future City Festival

Op 5, 6 en 7 oktober is het Future City Festival in Arnhem. De bezoeker stapt binnen in de stad van de toekomst. In het centrum van de Gelderse stad wordt het Gele Rijdersplein tijdelijk omgebouwd tot toekomststad. Kijk je ogen uit en denk mee over hoe onze toekomst er mogelijk uit gaat zien.

Het festival is voor een breed publiek gratis toegankelijk met verrassende doorkijkjes naar de stad van de toekomst. Proef futuristisch eten, rij over de stadsring in elektrische auto’s, beleef inspirerende lezingen (o.a. door VPRO en CleanDrinks), doe mee aan workshops, bouw je eigen Lego-stad, kijk sciencefictionfilms en bezoek de tentoonstelling ‘Stadsvisioenen’ van het Energetic City 2050 project. Ook voor kinderen is er een vol programma: er is onder andere drie kuub lego beschikbaar om een eigen stad van de toekomst te bouwen.

Naast energie speelt duurzaamheid een grote rol tijdens het festival. De plattegrond laat de verschillende plekken zien waar het nieuwste van het nieuwste op dat gebied valt te bewonderen. Er is een duurzame dansvloer, je kunt sprinkhanen eten (insecten eten belast de natuur minder) en er is een zonneboot.

Zie www.futurecityfestival.com voor alle informatie over het evenement.

Contact
Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met contact@futurecityfestival.nl.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *