Toekomst voor religie in de media?

De subsidie van kleine religieuze en levensbeschouwelijke omroepen – IKON, Human, RKK, de Joodse omroep, het hindoeïstische OHM, de boeddhistische omroep BOS, de Zendtijd voor Kerken en de humanistische HUMAN – is ingetrokken, waardoor het religieuze landschap in de media ing­rij­pend verandert. Betekent dit dat religie zal verdwijnen uit de media? Of komt religie in andere vormen en op andere kanalen terug in de media? En gloort er toch een toekomst­pers­pec­tief aan het media firmament voor afgestudeerde jonge theologen en religie­we­tenschappers?

Onder leiding van Johan Roeland (docent media, religie en cultuur VU) gaan Job de Haan (voormalig hoofd radio van IKON), Bikram Lalbahadoersing, (voormalig medewerker van OHM) en Hennie Burggraaff (presentator NCRV-radio) met elkaar in debat over de toekomst voor religie in de media.

Datum                                     
Woensdag 15 januari 2014, 15.00 – 16.30 uur

Organisatie                            
Raad van Kerken in Nederland (Contactgroep Hindoes-Christenen), Theologische Faculteit van de Vrije Universiteit Amsterdam, Departement Religiewetenschap en Filosofie Universiteit Utrecht  

Info en aanmelden
www.godgeleerdheid.vu.nl/graduationweek  

Locatie                                     
Hoofdgebouw VU, STOA zaal (2D-13)

Adres                                        
De Boelelaan 1105, 1081 HV Amsterdam

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *