Timmerfabriek voor doven wint Hart-Hoofdprijs

Bouwelementenfabriek voor doven ‘De Verbinding’ uit Groningen is uitgeroepen tot winnaar van de Hart-Hoofdprijs 2012. Deze publieksprijs van €10.000 is dit jaar voor de tweede keer toegekend aan de meest vernieuwende en inspirerende duurzame ondernemer van Nederland.

Bijzondere werkwijze
De Verbinding is een commercieel bedrijf voor gevel- en dakelementen, dat op unieke wijze werkgelegenheid schept voor mensen met een auditieve beperking en doven uit hun isolement haalt. (www.deverbindingbv.nl ) Er waren in totaal negen genomineerden in verschillende categorieën, in heel Nederland. Stuk voor stuk onderscheiden zij zich door hun bijzondere manier van werken en de impact die ze daarmee hebben op hun omgeving. Ruim 12.500 mensen hebben hun stem uitgebracht op een van de kandidaten. Bijna een derde van hen stemde op De Verbinding, dat daarmee de Hart-Hoofdprijs overtuigend wist te winnen. Bekijk de video van De Verbinding

Bekijk hier de video met alle genomineerden voor de Hart-Hoofdprijs 2012.

Succesverhalen
De Hart-Hoofdprijs is een publieksprijs die vorig jaar is ingesteld door Triodos Bank. De bank wil er de aandacht mee vestigen op ondernemers die gezien kunnen worden als duurzame koplopers in hun sector – en andere ondernemers met deze succesverhalen stimuleren. De prijs is vernoemd naar Triodos’ slogan ‘Volg je Hart – Gebruik je Hoofd’, waarmee de bank benadrukt dat financieel en maatschappelijk rendement in haar optiek niet tegenover elkaar staan, maar elkaar juist versterken.

Iedereen, klant of geen klant van de bank, kon zijn stem uitbrengen via www.triodos.nl/hart-hoofdprijs. Alle negen genomineerden geven op deze plaats in een video een korte toelichting op hun bedrijf of initiatief. De filmpjes zijn in totaal ruim 25.000 keer bekeken. De Hart-Hoofdprijs 2012 werd op 26 september in Zeist tijdens de Hart-Hoofddag uitgereikt door Matthijs Bierman, algemeen directeur van Triodos Bank Nederland. Alle genomineerde ondernemers zijn gefinancierd door Triodos Bank.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *