Tim van der Vliet bij TEDxAmsterdamED

Tim van der Vliet mocht een aantal dagen geleden optreden als spreker bij een TEDx avond.

Als spreker bij TEDxAmsterdamED

In zijn nieuwsbrief kondigde Tim van der Vliet al aan dat hij een pitch mocht geven bij TEDxAmsterdamED. Zijn presentatie ging over zijn the Art of Zen Investing.

Het is best een grote eer om bij TEDx te mogen spreken. Er zijn al veel verschillende grote namen langsgekomen bij de steeds populairder wordende TEDx evenementen. Namen zo uiteenlopend als Neelie Kroes en Henk Schiffmacher waren er al te bewonderen.

Dit onderdeel van TEDx richt zich op educatie. Zoals zij het zelf omschrijven: The Education (R)Evolution. 

Reactie op social media

Op de reactie op Facebook afgaand is het goed gedaan. TEDxAmsterdamED plaatst op de eigen social media kanalen enige reflectie over de presentatie.

Dorine Slot schrijft op Facebook: “Tim’s pitch involves the notion that what we learn about money in schools and universities is ‘more is better’. Money is therefore viewed as the highest priority in businesses. What happens if we change this priority? Tim promotes aspiring to a higher goal, a goal that will not only make you a fulfilled entrepreneur, but will also make the world a better place. He promises that inadvertently, it will also lead to more revenue.”

Op hun Twitter kanaal staat ook een reactie op de presentatie van Tim van der Vliet. Er staat dat hij het heeft over wat we onze kinderen meegeven. We leren ze om succesvol te zijn en niet om gelukkig te zijn. Is dat wel zo verstandig? Het zou problemen kunnen veroorzaken.

Bij Zinweb Academy

Het doet denken aan de video die enige tijd geleden bij de Zinweb Academy is verschenen. Deze video kent ook de titel the Art of Zen Investing kent. In die video legt Van der Vliet uit wat er gebeurt als je geld verdienen niet als hoogste doel stelt.

Juist door je passie te volgen kun je verder komen en mooie dingen bereiken. Veel geld verdienen kan daar vervolgens een effect van zijn. Om het echter als doel op zichzelf te behandelen kan risico met zich meebrengen.

Bekijk in dit artikel de video van de Zinweb Academy.

Bezoek de site van Tim van der Vliet.

Bezoek de site van TEDxAmsterdamED.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *