Tijd voor financiële revolutie?

Sinds de wereldwijde financiële crisis is de financiële sector volop in beweging. Er lijkt een consensus te bestaan in de sector dat er een cultuurverandering nodig is. Maar dit debat over de sector wordt vooral gevoerd door topmensen met gevestigde belangen. Jonge mensen die bezig zijn een positie te verwerven in de sector, horen we in het publieke debat nog nauwelijks.

Aan hun inbreng bestaat om twee redenen behoefte. Ten eerste omdat zij de dynamiek in de sector kunnen versterken. Ten tweede hebben de huidige leiders in de sector hun frisse blik nodig om de lijnen voor de toekomst uit te zetten.

Duisenberg school of finance, de Nederlandse Vereniging van Banken en VU Connected nodigen jonge professionals (tot 35 jaar) uit om mee te denken hoe de cultuur in de financiële sector van morgen eruit moet zien. Tijdens drie publieke denksessies onder leiding van De Argumentenfabriek denk je mee over de gewenste cultuur in de sector. De uitkomsten van dit project worden aangeboden aan de leiders van de financiële sector.

Het programma bestaat uit drie sessies van twee uur die inhoudelijk op elkaar voortborduren. In de eerste sessie verzamelen we vooral mogelijke waarden en principes die het gedrag kunnen bepalen. In de tweede sessie bespreken we mogelijke tegenstrijdigheden. In de derde sessie werken we met de aanwezigen aan een consistent geheel en wegen we dilemma’s af. 

De drie sessies kunnen onafhankelijk van elkaar bijgewoond worden. Elke bijeenkomst wordt kort afgetrapt met een prikkelend verhaal van een gastspreker, die ingaat op de vraag: welke verbeteringen zijn volgens jou nodig in de huidige financiële sector? De namen van de gastsprekers worden nog bekend gemaakt.

Ben je onder de 35 en wil je meedenken? Meld je aan voor de bijeenkomst van 4 februari!

Aanmelding verloopt via de website van Duisenberg school of finance.

Foto: Alessio Bragadini/Wikimedia Commons

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *