Thuisblijverspreek – Lodewijk Asscher

Op 28 oktober hield Lodewijk Asscher de Preek van de Leek. Voor een bomvolle kerk preekte hij over solidariteit en verantwoordelijkheidszin, onder meer aan de hand van de rijke man en de arme Lazarus. Volgens de politicus kan het vangnet van de staat niet langer blijven groeien. Hij riep zijn gehoor op om in meer situaties zelf verantwoordelijkheid voor elkaar te nemen. 

Enkele passages uit het einde van de preek van de aankomende vice-premier:

“Je kan niet van de politiek verwachten dat zij alles oplossen. Je verwachtingen zijn dan niet reëel én je houdt ook op je af te vragen welke rol je zelf kunt spelen. (…) Onverschilligheid bedreigt onze samenleving meer dan die paar mensen die echt moedwillig de samenleving kwaad willen doen.” 

De gehele tekst staat online op de website PreekvandeLeek.nl. Bekijk hem hier (PDF).

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *