Themadag Transformatie – Interactief Schrijversfestival

Transformatie is hét sleutelwoord van deze tijd. Overal om ons heen staan oude structuren op instorten en verliezen lang gekoesterde overtuigingen hun waarde. Het is een tijd van kansen en nieuwe horizonten. Maar óók een periode van angst en verwarring. Om orde in deze ogenschijnlijke chaos te scheppen wordt op 22 januari een Interactief Spiritueel Schrijversfestival rondom het thema ‘Transformatie’ georganiseerd. Vijf topsprekers zetten de lijnen uit, bieden perspectief en geven hoop!

Datum : Zondag 22 januari 2012
Tijd : 10.00- 17:00, gebouw open om 9.30 uur
Locatie : Conferentieoord Dakenburg, Dr. A. Schweitzerweg 1, 3744 MG BAARN
Prijs :  € 39,00
Voor aanmelden www.heartmedia.nl

Hans Stolp

Het jaar dat voor de deur staat, staat bekend als het jaar waarin de Maya kalenders eindigen. Dat houdt in dat de oude wereld ten einde komt en een nieuwe wereld geboren wordt. We zitten dus middenin de geboorteweeën van een nieuwe wereld. Maar wat houdt die nieuwe wereld dan wel in en wat is onze persoonlijke opgave in deze tijd van transformatie?

Hans Stolp is pastor en auteur. Onlangs verscheen zijn boek ‘Waar haal je het vandaan? en gaat over onderwerpen die te maken hebben met de grote overgang van deze tijd. Daarbij maakt hij oude esoterische kennis inzichtelijk voor deze tijd.

Patty Harpenau

Het wordt tijd dat we allemaal onze gave gaan leven. Iedereen wordt geboren met The Gift, ofwel je eigen unieke gave, die je kunt ontwikkelen tot een individueel talent. Als je ervoor openstaat The Gift in jezelf te ontdekken en hem ook werkelijk durft te leven, dan zul je merken dat je jouw eigen unieke gave en talent optimaal kunt ontplooien.

Patty Harpenau trok zich in 1996 terug uit de kunstwereld en behaalde haar licentie als meditatieleraar aan het Chopra Center of Wellbeing in Californië. Zij is sindsdien meditatieleraar, coach en oprichtster van The Life Foundation in Nederland, een centrum voor welzijn en spiritualiteit. Ze schreef diverse internationale bestsellers.

Peter Toonen

Moeten we bang zijn voor een Apocalyps? Gelukkig niet. Apocalyps betekent letterlijk ‘openbaring’ of ‘onthulling’. Volgens inspirator Peter Toonen laten de Maya’s ons zien dat achter de huidige geld-, energie- en milieucrisis zich juist nieuwe kansen kunnen openbaren. Een update over hoe je kunt omgaan met de steeds snellere veranderingen in je leven, met een blik naar de wereld in 2013.

Peter Toonen is coach, inspirator, verteller en schrijver van negen boeken en vele artikelen over vooral de Maya kalenders. Al meer dan twintig jaar verschijnen van en over hem publicaties en columns in diverse tijdschriften. Via landelijke radio en tv werd hij bekend als dé 2012 deskundige van Nederland.

Arjen Slijp

Ware transformatie van jezelf ontstaat van binnenuit. ‘De Innerlijke Bevrijding’ is een krachtige methode waarmee je opgeslagen emotionele pijn opruimt, de leugens van het stemmetje in je hoofd (het ego) doorziet én ervaart wie je werkelijk bent. Zo ruim je blokkades in jezelf op en transformeer je jezelf. Dit heeft een positief effect op alle gebieden in je leven

Arjen Slijp heeft jarenlang de vermoeidheidsziekte ME/CVS gehad. Pas toen hij de blokkade – opgeslagen emotionele pijn – had opgeruimd, kon hij genezen. Hij schreef het boek ‘De Innerlijke Bevrijding’.

Sylvia Saake

De mens heeft de neiging tegen een crisis te vechten, ervoor te vluchten of erdoor verlamd te raken. Sylvia Saakes komt met een vierde optie: juist in een crisis kun je doorschieten naar de diepere bewustzijnslaag van essentie en zijn. Ze geeft inzicht in hoe we onbewust het egoperspectief van tekort en schaarste op de buitenwereld projecteren en biedt een praktische methode om uit een crisis te komen

Sylvia Saakes studeerde psychologie en politieke wetenschappen. Ze werkte in het kader van Ontwikkelingsamenwerking in crisissituaties in Nicaragua, onder meer voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken en in projecten van Novib. Ze doet onderzoek, is adviseur in de Geestelijke Gezondheidszorg, schrijft en is trainer.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *