Thema Wereldverteldag: Noodlot en Fortuin

Ieder jaar op 20 maart is het World Storytelling Day en vieren vertellers uit de hele wereld de kunst van het vertellen. De dag begint met vertellers in Azië. Langzaam verspreidt het vertelvirus zich naar het westen en nemen vertellers in Europa het stokje over. Als het licht uitgaat in het Verre Oosten laten vertellers in Noord- en Zuid-Amerika van zich horen.

Al die verhalen uit de hele wereld worden met elkaar verbonden door een centraal thema. Voor 2013 is het thema Fortune and Fate, oftewel Noodlot en Fortuin.

Wereldverteldag in Nederland
Ook dit jaar organiseren verhalenvertellers in Nederland in de week van 20 maart weer talloze activiteiten. Kijk op de website onder evenementen wat er georganiseerd wordt en kom kijken hoe verhalen tot leven komen. Ook zijn er nog steeds evenementen toe te voegen.

Goden en kwelgeesten, ontluikende liefdes en eeuwenoude vetes, goedgevulde schatkisten en bodemloze putten, lieftallige dames en monsterlijke kerels. Over welke lotgevallen wordt er bij jou in de buurt verteld? Luister. Huiver. Geniet!

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *