The Parliament of the World's Religions

In december 2009 vond in Melbourne The Parliament of World’s Religions plaats. Ongeveer 10.000 mensen uit alle delen van de wereld verzamelden zich rond het thema:  Hearing each other, healing the world. 
Er waren vele symposia, lezingen, sacred concerts en theatervoorstellingen. Vanuit Nederland bezochten Ivo de Jong (voorganger NPB) en Gerthe Lamers (redacteur Zinweb) de conferentie.


See video

In de aanloop naar de conferentie werd in een video de geschiedenis weergegeven vanaf de eerste editie in 1893.  Daarin komt de intentie naar voren  van waaruit en met welke missie deze organisatie is opgericht.  De intentie en de missie zijn zelfs in onze tijd zeer herkenbaar, navoelbaar en actueler dan ooit. Na 100 jaar werd de tweede editie gehouden en daarna elke 5 jaar de volgende. In 2014 zal de volgende bijeenkomst plaatsvinden in Brussel. Zinweb zal in de aanloop naar 2014 regelmatig aandacht besteden aan dit gebeuren.

Info: www.parliamentofreligions.org
Foto: Ivo de Jong en Gerthe Lamers 

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *