The Good Family: voor groene ouders

The Good Family is een platform voor jonge bewuste ouders die hun huidige levensstijl willen transformeren naar een duurzame levensstijl en dit willen integreren in de opvoeding van hun kinderen. Die de planeet leefbaar willen houden voor hun kinderen, maar niet precies weten waar te beginnen. Via de website kunnen ze ideeën uitwisselen over ‘goed’ eten. Er staan er al enkele, bijvoorbeeld van de families Van Duivenboden en Opstall-Emmelkamp.

The Good Family is een initiatief van Noa Lodeizen, Karin Muller en Tom van de Beek. De drie stellen op hun website dat de wereld razendsnel verandert: “Nog nooit was de impact van de mensheid op de aarde zo bepalend voor haar welzijn als nu. En nog nooit was de kwaliteit van onze keuzes zo belangrijk voor de toekomst van onze kinderen. Oude systemen en structuren lijken niet meer te werken en maken plaats voor iets nieuws.”

Steeds meer mensen zijn bewust bezig met deze transitie. En jonge gezinnen spelen daarbij een essentiële rol. Omdat ze als consumenten een grote stem hebben met hun portemonnee, en als ouders de toekomstige generatie opvoeden met nieuwe normen, waarden en ideeën.

 

Opgericht door en voor jonge gezinnen die geloven dat goede intenties en positieve energie het verschil maken. Good Families delen hun ideeën, vertellen hun verhalen en bundelen hun krachten. Ze maken deel uit van een beweging van gelijkgestemden die graag duurzamer wil leven. Die nog niet precies weet hoe, maar dat ontdekt door elkaar te helpen en te inspireren, zodat de transitie in een versnelling komt, en een duurzamere wereld dichterbij.

En hoe en waar dient dat volgens de initiatiefnemers te gebeuren? “Allemaal op onze eigen manier. Gewoon, met elkaar, thuis aan de keukentafel.”

The Good Family zoekt nuttige en inspirerende producten die relevant zijn voor gezinnen met opgroeiende kinderen en passen in het streven van het inititiatief. Op deze pagina worden er al enkele gedeeld, maar meer tips zijn welkom.

Bron: The Tipping Point / The Good Family
Foto: Carole Robertson/Wikimedia Commons

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *