TEDx AmsterdamWomen

Wereldwijd staan vrouwen aan de wieg van verandering. Of het nu gaat om één Afrikaans meisje, die de dorpseconomie aanwakkert met haar eigen microcredit. Of hoog opgeleide vrouwen die constructieve verandering brengen in de manier waarop grote Europese multinationals worden georganiseerd. Vrouwen brengen ideeën voort en hervormen onze toekomst.

TEDxWomen wordt op meerdere plaatsen ter wereld georganiseerd om vorm te geven aan deze verandering. Op 1 december 2011 was het Van Gogh Museum gastheer voor de Nederlandse versie. Het thema van TEDxAmsterdamWomen wereldwijd is: Reshaping the Future.

TED bestaat al sinds 1984 als een platform voor ideeën, inspiratie en verandering. Miljoenen mensen bezoeken dagelijks TED.com om wereldverbeteraars te zien spreken over technologie, design en cultuur. TED heeft als credo: Ideas worth Spreading. Bekijk hier de Zinweb-selectie van TED talks.

Er is een jaarlijks congres dat wordt bezocht door vrije denkers over de hele wereld. TEDx staat voor een onafhankelijk georganiseerd evenement in de geest van TED. Sinds 2009 bestaat TEDxAmsterdam. In 2010 is TEDxAmsterdamWomen daar bijgekomen. Beide evenementen zijn ongesubsidieerd en draaien op het enthousiasme van sponsors en vrijwilligers.

Voor meer informatie over dit initiatief kunt u kijken op de website van TEDxAmsterdamWomen. Ook is er een speciaal YouTube-kanaal voor TEDxAmsterdamWomen met de toespraken van dit jaar.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *