TBS: Verdoemd Leven

Carolien Roodvoets schetst in dit boek een genuanceerd beeld van het leven en werken in een tbs-kliniek: wie zijn er opgenomen, wat is hun achtergrond, hun stoornis, en wat houdt de behandeling in

Maar ook: hoe is het om daar te werken, en welke hot items en dilemma’s (verlof, long stay, wel of geen porno, chemische castratie) spelen er? Het tbs-systeem staat momenteel onder grote druk, maar in discussies over tbs blijkt vaak dat de kennis over deze complexe materie gebrekkig is. Tbs’ers zijn de nieuwe paria’s van onze samenleving geworden, en mensen die in tbs-instellingen werken stuiten nogal eens op onbegrip. Als tbs’ers worden gedemoniseerd, wat zegt dat dan over onze samenleving? Hoe zit het met de gekte in onszelf? Is de tbs’er een projectiescherm voor alles wat we in onszelf vrezen, maar niet onder ogen durven zien? In TBS – verdoemd leven laat Roodvoets de persoon achter het delict zien en geeft zij de tbs’er een menselijk in plaats van een monsterlijk gezicht.

Carolien Roodvoets heeft tien jaar in een tbs-kliniek gewerkt, eerst als sociotherapeut en later als gezins- en relatietherapeut. Ze kent de tbs-wereld dan ook van binnenuit en heeft haar persoonlijke ervaringen in dit boek verwerkt.

TBS – Verdoemd leven
Carolien Roodvoets
ISBN 978 90 6963 950 5
€ 17,90
Bestel via Kirchner Boekhandel 

www.altamira.nl

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *