Symposium 'Vrijzinnigheid in de wereldreligies'

Elke godsdienst kent liberale groepen. Gelovigen die met hun tijd meegaan. In dit symposium gaan we op zoek naar deze vrije vogels binnen de wereldreligies. We doen dat lokaal: in onze eigen omgeving. Sprekers op dit symposium zijn Haagse voorgangers van islamitische, joodse, christelijke en hindoeïstische huize.

Hoe zien zij de toekomst voor humanistische en liberale stromingen binnen de wereldreligies? Is er lokaal misschien samenwerking mogelijk?

Met Muharrem Cengiz (voorzitter van Federatie van Alevitische Verenigingen in Nederland), Marianne van Praag (rabbijn in de Liberaal Joodse Gemeente), Henk Baars (organisator van de Acht-Mei-beweging en de Haagse Dominicus) en Attry Ramdhani (hindoeïstisch raadsman in het Westeinde-ziekenhuis).

Waar: Houtrustkerk, Houtrustweg 1 (hoek Beeklaan), 2562 BE Den Haag
Wanneer: woensdag 29 februari om 20.00 uur (vrij entree)

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *