Symposium: vier religies samen in soefitempel

In de soefitempel in Katwijk aan Zee vindt op zondag 11 november een symposium plaats met als thema ‘Het beleven van religie in deze tijd’. Vier bekende religieuze leiders leveren een bijdrage en vertellen hoe hun religie kan bijdragen aan harmonie in de samenleving. Later volgt een forumgesprek onder leiding van IKON-presentatrice Annemiek Schrijver.

In een wereld verscheurd door conflicten en pijnlijke strijd tussen naties, religies, religieuze sekten en politieke partijen, waar egoïstische belangen het financiële systeem hebben verstoord, hebben velen de inspiratie van de traditionele religies verloren.

In een symposium met het thema ‘Beleven van religie in deze tijd’ zullen volgelingen van de joodse religie, de christelijke religie en de religie van de islam en vanuit het universeel soefisme trachten de innerlijke beleving van die religies voelbaar te maken. Ook gaat men in op de diepere eenheid die daar in ligt en hoe daaruit van nature waarden en normen voortkomen, die harmoniserend en richtinggevend kunnen werken voor de samenleving.

Drie vooraanstaande geestelijke leiders – rabbijn Awraham Soetendorp, priester Antoine Bodar en imam Abdulwahid van Bommel – zullen samen met Johannes Witteveen, gastheer en leider van de soefi-beweging, een bijdrage leveren aan het thema. In een forumgesprek onder leiding van IKON-presentatrice Annemiek Schrijver kunnen de deelnemers hun vragen en aanbevelingen voorleggen aan de inleiders.

Het symposium vindt plaats op zondag 11 november 2012 in de soefitempel in Katwijk aan Zee, Zuidduinseweg 5. Inloop 13.00 – aanvang 14.00 – einde 17.30.
Deelname kost €75, over te maken op rekening: ABN-AMRO 47 59 73 623, Stichting Murad Hassil te Den Haag, o.v.v. ‘Beleven van religie in deze tijd.’
Gelieve uw aanmelding te versturen naar anandaaa@hotmail.com. Na ontvangst van de bijdrage vindt bevestiging van deelname per e-mail plaats. Bereikbaarheid van de tempel in Katwijk aan Zee is te vinden op: www.phlogiston.nl/umh/route.htm. Er is gratis parkeergelegenheid.

Programma van de middag:

13.30   Ontvangst en registratie

14.00   Opening: Johannes Witteveen
Toespraak, gebed, muziek, stilte

14.30   Awraham Soetendorp
Toespraak, gebed, muziek, stilte

15.00   Antoine Bodar                     
Toespraak, gebed, meditatie, stilte

15.30   Abdulwahid van Bommel
Toespraak, gebed, meditatie, stilte

16.00   THEEPAUZE

16.30   FORUM
Gesprek o.l.v. Annemiek Schrijver (IKON)

17.30   Johannes Witteveen
Conclusie, gebed en afsluiting

Foto: madmonk/flickr

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *