Symposium existentiële eenzaamheid en zingeving

Eenzaamheid is voor veel mensen een persoonlijk probleem en gezien de groeiende omvang en ernst ervan in toenemende mate ook een maatschappelijk vraagstuk.

Hoe kunnen we de existentiële dimensie van eenzaamheid herkennen en hoe kunnen we er zingevend mee omgaan? Dit symposium is bedoeld voor professionals, die in hun werk met cliënten direct, indirect of beleidsmatig te maken hebben met eenzaamheid. Het vindt plaats in het kader van de Week tegen Eenzaamheid 2011 (Coalitie Erbij) en brengt specialisten, ervaringsdeskundigen en hulpverleners bijeen, die zich verdiept hebben in existentiële eenzaamheid en daar ‘werk’ van hebben gemaakt.

Sprekers: Jan Bor, Joeri Calsius, Joachim Duyndam, Eric Ettema, Anne Goossensen, Joke Hermsen, Anja Machielse, Tonja van den Ende (dagvoorzitter) en Ton Jorna (tevens organisator).
Datum: 28 september 2011
Tijd: 9.00-18.00 uur
Locatie: Universiteit voor Humanistiek, Kromme Nieuwegracht 29, Utrecht
Kosten: €90,-

Zie voor meer informatie en het volledige programma de website van de Universiteit voor Humanistiek.

foto: Bert Kaufmann

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *