Symposium bij start website over kerk en kunst

Op zaterdag 21 september vindt in Doorn een groot interkerkelijk symposium plaats over kerk en kunst. Aanleiding is de start van de website ‘Platform kerk en kunst’. Daar kunnen kerken en kunstenaars elkaar vinden om tot betere samenwerking te komen. Daarbij gaat het zowel om praktische zaken zoals verzekeringen en vervoer als om ideeën en tips voor exposities en kunstwerken rond bepaalde thema’s.

Een goed voorbeeld van dat laatste is de komende adventstijd, waar in veel kerken vier bijbelse vrouwen centraal staan. Het symposium geeft in enkele workshops mogelijkheden om daarbij met kunst in de kerk te werken. Titel van het symposium is de bijbeltekst over Jezus, ‘Zonder beelden sprak Hij niet’.

Lees verder op NieuwWij.nl

Op 21 september wordt ook de website www.platformkerkenkunst.nl officieel gelanceerd.

Bron: NieuwWij
Foto: Garrett Ziegler/Flickr

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *