Supermarkt zonder plastic verpakkingen

Antwerpen heeft een primeur. Deze zomer opent daar Robuust, ‘the Zero Waste shop’, een winkel zonder verpakkingen. Wereldwijd bestaan er volgens de uitbaatster maar vier van dergelijke winkels. Robuust is de eerste in België en dus de vijfde in de wereld.

Klanten moeten hun eigen verpakkingen meenemen. Bij binnenkomst kunnen ze ook linnen zakken en glazen flessen krijgen. Die worden voor en na gebruik gewogen. Bij wandstellingen met silo’s en schepbakken vullen de bezoekers ze zelf. Er zijn meer ecologisch verantwoorde oplossingen: zo zitten sommige producten in lunchdoosjes van roestvrij staal. Op Facebook volgen al bijna 2000 geïnteresseerden de supermarkt.

Lees meer.

Foto: Wikimedia Commons

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *