Stil in mij

‘Zo stiiiiiiiiiiiiiiiiiil in mij’

Heen en weer, heen en weer. Je vrienden voor het leven slalommen zich een weg van balie naar balie. Paspoort, blik, zwaai, traan. Knuffel, woorden, zoen, lach. Koffers worden uitgepakt en weer ingepakt. Te zwaar, te groot. Te emotioneel, te mooi.

‘Zo stiiiiiiiiiiiiiiiil in mij’

Zittend op je koffer kijk je wat beduusd voor je uit. Daar gaan ze: de mensen die je nooit meer kwijt wil. Die mensen die met jou dit avontuur hebben beleefd. Mensen die veranderd zijn, hetzelfde zijn gebleven. Mensen die je beter kent dan ooit te voren en tegelijk anders kent dan je ooit dacht dat ze zouden zijn. Door poorten. Bliep, check. Bliep, home.

‘Zo stiiiiiiiiiiiiiiiil in mij’

Die laatste blik. Die blik die alles samenvat. Philly lijkt alweer maanden geleden. We hebben met z’n allen een leven geleefd. We zijn samen ouder en wijzer geworden. Met z’n allen. Die band is voor altijd en verder. Die gaat nooit meer weg.

‘Zo stiiiiiiiiiiiiiiil in mij’

Het is stil in mij en de wereld draait maar door. We zijn veranderd, een ander en dit was pas het begin. Er gaat van alles door m’n hoofd tussen massa’s mensen op een vliegveld. Gedachten gaan steeds harder en harder. Harder, nog harder. En als zij hoog boven de oceaan hangen lig ik in een bed in Brooklyn.

En dan is het stil….

Kalle Brüsewitz
Kalle Brüsewitz (soulchecker.nl) is afgestudeerd in de theaterwetenschappen en kunsteducatie en is werkzaam als freelancer op het gebied van journalistiek en kunsteducatie. Hij noemt zich SoulChecker en zoekt naar dat waar mensen zich geraakt door voelen; in kunst, politiek en religie. Ook werkt hij als coördinator in een Aanloopcentrum voor iedereen die behoefte heeft aan koffie en een praatje.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *