'Steun niet-religieuzen die vervolgd worden'

De International Humanist and Ethical Union (IHEU) publiceerde op 10 december, de Internationale dag van de rechten van de mens, een rapport waaruit blijkt dat wereldwijd rechten van niet-religieuzen, atheïsten en humanisten op grote schaal worden geschonden. Boris van der Ham, voorzitter van het Humanistisch Verbond, roept op tot actie: “De Nederlandse regering moet de vervolging op basis van gewetensvrijheid internationaal aankaarten.”

Uit het IHEU-rapport blijkt dat in 2012 alleen al 12 mensen zijn vervolgd en gestraft vanwege godslasterlijke uitingen in de sociale media. Zo kreeg Alexander Aan twee en een half jaar gevangenisstraf vanwege Facebook-posts over atheïsme in Indonesië. … Lees verder op Human.nl

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *