Sterven in Hospice Utrecht: 'Hier wordt geleefd'

Als ergens duidelijk wordt dat de dood bij het leven hoort dan wel in een hospice. Doodgaan is doodgewoon. Tegelijk is die laatste levensfase ook weer heel bijzonder. Juist het alledaagse krijgt een bijzondere glans in het licht van het naderende einde, vertelt directeur Hetty Stok (63) van het Hospice Utrecht. En: “Zoals je bent, mag je je laatste levensfase ingaan. Zo willen we liefdevol voor je zorgen.”

Nee, de zestig vrijwilligers van Hospice Utrecht voeren niet de hele dag diepzinnige gesprekken over het hiernamaals. En nee, er hangt ook geen sombere sfeer in het huis als waren we in het voorportaal van de dood. Het hospice aan de Utrechtse Kanaalstraat is gevestigd in een oude pastorie, een karakteristiek gebouw waar een opgeruimde rust heerst. In de ruime woonkeuken zijn vrijwilligers bezig. Een familielid van één van de gasten zit met een laptop op schoot. In de aangrenzende tuin fluiten de vogels en kondigt de lente nieuw leven aan.

Lees verder op DeBezieling.nl

Bron: De Bezieling
Foto: Pixabay

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *