Stel kerk open voor jongeren

Er zijn veel meer mogelijkheden om jonge mensen kennis te laten nemen van wat de kerk te bieden heeft dan tot nu toe worden gebruikt. Daarom organiseert de Raad van Kerken in Nederland op woensdag 14 mei een eenmalige conferentie over de mogelijkheden jongeren stage te laten lopen bij de kerk. De maatschappelijke stage kan als vliegwiel dienen voor de ontwikkeling van jongeren en voor vernieuwing van de kerkelijke infrastructuur.

Bent u zelf actief bij de kerk en wilt u meer weten over de mogelijkheden ter plaatse? Geef u dan op voor de bijeenkomst die in Amersfoort wordt gehouden. Bijzonder hoogleraar Herman Noordegraaf vertelt wat ‘diaconaal leren’ is. Corjan Matsinger, teammanager bij Youth for Christ Nederland legt uit hoe je jongeren kunt bereiken. En Elianne Schultz geeft tekst en uitleg bij haar praktijkervaringen met stagiaires in Amsterdam. De conferentie wordt afgesloten met diverse workshops.

Plaats: Bergkerk, dr. A. Kuyperlaan 2 te Amersfoort.
Tijd: woensdag 14 mei 2014, 13.00 tot 16.30 uur 
Aanmelden gratis via: rvk@raadvankerken.nl

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *