Staat Geschreven: protestants café op internet

De één noemt zich vrijzinnig. De ander orthdox. Op de met een webfish bekroonde website Staat Geschreven, vind een wekelijkse bijbelbespreking plaats door twee theologen. De honderdste bijbelbespreking wordt deze weken gevierd met theologen Klaas Hendrikse, David de Vos en Jan Hoek.

De café-functie van Staat Geschreven krijgt vorm in bijna dagelijkse blogs, maar vooral in het ‘Vers op Vrijdag’, een wekelijkse bijbelbespreking door twee theologen. Het honderdste Vers op Vrijdag van 10 februari was voor makers Erik Drenth en Jaap Marinus reden vooraanstaande gasten te vragen het debat met hen aan te gaan. Eerder waren onder anderen Tom Mikkers, landelijk secretaris van het remonstrantse broederschap en meest spraakmakende theoloog van 2011, Frank G. Bosman, te gast.

Op vrijdag 2 maart komt Klaas Hendrikse aan het woord:

Klaas Hendrikse en Jan Hoek zullen na David de Vos als gasttheoloog op deze site hun visie geven op een bijbeltekst. We hebben deze drie prominente theologen uit alle hoeken van de kerk uitgenodigd om te vieren dat we op 10 februari voor de honderdste keer een bijbeltekst van commentaar door twee theologen hebben voorzien.

Deze vrijdag, 2 maart, komt Klaas Hendrikse aan het woord. Hij wordt van een reactie voorzien door Erik Drenth. PKN-predikant Klaas Hendrikse vergaarde landelijke bekendheid door zijn boeken ‘Geloven in een God die niet bestaat’ en ‘God bestaat niet en Jezus is Zijn Zoon’. Hendrikse is naar eigen zeggen atheïst. Hij is predikant in Middelburg en Zierikzee. 

[lees hier verder]

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *