Spelen met heilig vuur

In onze veelkleurige wereld speelt religie een ingewikkelde rol. Soms verrijkend en inspirerend, soms problematisch. Sommigen dachten dat die rol uitgespeeld was door de secularisatie, maar ook daarna blijken religie en spiritualiteit springlevend. Wat vooral verdwenen is, is de sturende en richtinggevende kracht van de religieuze instituten. 

Wie zijn vandaag de beheerders van het ‘spirituele kapitaal’? Wie bepaalt vandaag de dag wat ‘goede’ religie is en wat niet? Is die vraag überhaupt te beantwoorden? Kunnen we de vele religieuze en religie-achtige uitingen in onze moderne samenleving en populaire cultuur verstaan? In deze lezing verkent Ruard Ganzevoort het hedendaagse ‘spelen met heilig vuur’. 

De lezing wordt muzikaal omlijst door Kimball Huigens (piano).

Datum en locatie

Datum: zondag 2 februari 2014
Spreker: prof. dr Ruard Ganzevoort
Locatie: Centrum de Roos, P.C. Hooftstraat 183, Amsterdam
Aanvang: 11.00 uur (tot plm. 12.00 uur)
Toegang: € 6,- (kaarten aan kassa)

Deze zondagslezing wordt georganiseerd door de vereniging De Vrije Gemeente. De vereniging maakt zich al meer dan 130 jaar sterk voor een onbevangen en ondogmatische kijk op religie, wetenschap, kunst en cultuur. 

Foto: JCB/Wikimedia Commons

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *