Soms hebben dingen een zetje nodig

Minister Jet Bussemaker heeft er een missie van gemaakt. Er komt een databank voor topvrouwen. In 2016 moet 30% van de top van bedrijven bestaan uit vrouwen. In 2013 was dat nog geen 6%. Een fikse taak voor de minister. De databank heeft inmiddels 700 potentiële topvrouwen in kaart gebracht. De politiek is verdeeld, maar waarom eigenlijk?

Quotum

Het quotum is van oudsher iets dat de politiek verdeeld. Liberale partijen vinden het geen taak van de overheid, linkse partijen wel. Het vrouwen-aan-de-top-quotum is al veel langer een heikel punt: Moet je vrouwen aannemen omdat ze vrouw zijn, of omdat ze kwaliteiten hebben? Natuurlijk is er nog de optie dat een vrouw vrouw is en kwaliteiten heeft. Er zijn immers genoeg vrouwen die capabel zijn, misschien nog wel meer dan capabele mannen. Die eerste wil de minister in kaart brengen. Dat heeft niets te maken met positieve discriminatie en betutteling, zoals bijvoorbeeld de VVD stelt. Dit zijn overigens de woorden van Bussemakers zelf: ‘Ik wil niets meer dan het doorbreken van het old boys network‘.

Niet aan de staat

De andere kant van de medaille is dat bedrijven zelf verantwoordelijk zijn voor het bestuur van hun bedrijf; ook als dit beursgenoteerde bedrijven zijn of bedrijven in de semi-publieke sector. Het is niet de taak van de overheid om zich te bemoeien met de aanstelling van de besturen van deze bedrijven. ‘Als vrouwen geschikt zijn, dan zullen ze wel op hoge posities terecht komen’, zo selt VVD-kamerlid Tamara van Ark. Maar is het inderdaad geen taak van de overheid? Op dit moment wordt Nederland, als het gaat om vrouwenemancipatie, voorbijgestreefd door veel landen. Nederland staat 12e van Europa en gemiddeld verdiend een vrouw 17% minder dan een man voor hetzelfde werk. Kan de staat daar wat aan doen?

Zetje in de rug

Er is een verschil tussen verantwoordelijk zijn en verantwoordelijkheid nemen. De staat is misschien niet per se verantwoordelijk voor het verschil tussen mannen en vrouwen op de arbeidsmarkt, maar ze kunnen er wel voor zorgen dat er iets veranderd. Bedrijven verplicht stellen vrouwen in hun top aan te nemen is een paardenmiddel, maar het kan een bepaalde tendens en focus doorbreken. Doordat vrouwen minder topfuncties bekleden zijn er ook minder vrouwen die zich geschikt achten voor een topfunctie, waardoor er minder vrouwen terecht komen op die topfuncties. Zo blijf je in een vicieuze cirkel vastzitten. De universiteiten leveren structureel meer vrouwen af dan mannen, dus aan het opleidingsniveau kan het niet liggen. Aan de capaciteiten van de vrouwen kan het daarom ook moeilijk liggen.

Partij voor de Dieren

Het werkt net al de Partij voor de Dieren. Een partij die als hoogste doel heeft om zichzelf overbodig te maken. Je hoopt dat zo’n quotum niet nodig is, maar soms is het dat wel. Laten we een quotum handhaven en zorgen dat het zo snel mogelijk overbodig is. Dan is iedereen tevreden.

Lees het artikel over het quotum hier

Photo Credit: Talent naar de Top via Compfight cc

Kalle Brüsewitz
Kalle Brüsewitz (soulchecker.nl) is afgestudeerd in de theaterwetenschappen en kunsteducatie en is werkzaam als freelancer op het gebied van journalistiek en kunsteducatie. Hij noemt zich SoulChecker en zoekt naar dat waar mensen zich geraakt door voelen; in kunst, politiek en religie. Ook werkt hij als coördinator in een Aanloopcentrum voor iedereen die behoefte heeft aan koffie en een praatje.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *