Soeterbeeck Preeck: Gij zult impulsief zijn

Impulsiviteit is negatief. Het staat voor slordigheid, ongeduld en zelfs agressie. Controle staat voor focus en doelgerichtheid. Daar houden we meer van in onze samenleving. Op school wordt dan ook veel nadruk gelegd op taal en rekenen en minder op handvaardigheid, muziek en theater.

Maar, stelt hersenwetenschapper Roshan Cools, het gaat om de balans: te doelgericht wordt rigide en gaat ten koste van creativiteit. Zij houdt daarom een opmerkelijk pleidooi: wees impulsief, laat je gaan! Livemuziek, een intellectuele biecht, koffie en cake maken deze seculiere preeck compleet.

Roshan Cools is hoogleraar Cognitieve neuropsychiatrie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hieronder zie je haar in actie tijdens een TEDxTalk.

Datum: zondag 16 februari 2014
Tijd: van 11:00 tot 12:00  
Locatie: Mariënburgkapel, Mariënburg 26, Nijmegen
Organisator: Soeterbeeck Programma
Spreker: Roshan Cools

Voor meer informatie en aanmelden, klik hier.

Bron: RU.nl
Afbeelding: TEDx/YouTube.com


Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *