‘Sex, drugs & rock ‘n roll’ in dominicanenklooster

Het dominicanenklooster in Huissen schuwt komende maanden ‘sex, drugs & rock ‘roll’ niet. Vreemde combinatie? Niet voor theoloog Fred Omvlee die in het Huissense klooster bezinningsdagen verzorgt over Elvis Presley. Omvlee (46) adoreert sinds zijn elfde de ‘king of rock’ mateloos

Elvis voormalige echtgenote Priscilla Presley zei het al: “Als Elvis nog leefde, was hij nu dominee geweest.” De religieuze bood- schap in de muziek van Elvis Presley is volgens Omvlee nog altijd actueel. “Geloof vormde de rode draad in het leven van de artiest. Hij was een religieuze knutselaar, wilde weten wat de zin was van alles wat hem overkwam.”

Velen bewonderen Elvis om zijn gospelmuziek. “De liefhebbers beweren dat je juist in die muziek de échte Elvis hoort. Zijn populairdere nummers beschouwde hij zelf dan ook als ‘bubble- gum’. Presley is een interessant fenomeen. Sommigen beschou- wen hem als een hedendaagse heilige”, aldus Omvlee.

De krijgsmachtpredikant organiseert daarom 35 jaar na Elvis’ overlijden een tweedaagse bezinning op het leven van Presley. Presley leidde een nogal turbulent leven. Roem, rijkdom, echtscheiding, depressies en verslaving passeerden de revue. Omvlee zal tijdens de bijeenkomst in Huissen de levensloop en muziek van Presley beschouwen en daarmee de aanwezigen een spiegel voor hun eigen leven voorhouden. Deelnemers krijgen dan de gelegenheid om hun eigen levensverhaal te vertellen.

Eerder verzorgde Omvlee met succes soortgelijke bezinningsdagen voor het militairen. Voor het eerst vindt deze bezinning nu in een klooster plaats, een unicum. Omvlee verwacht zowel jong als oud aan te spreken. “De kracht van Elvis’ muziek is dat ze iedereen kan beroeren.”
De bezinningsdagen vinden plaats op 25 en 26 augustus en op 27 en september

www.kloosterhuissen.nl

Bron: Volzin juli 2012

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *